jaqueline
Jaqueline Hendriks

Tekst en samenstelling: Freelance kok: Jaqueline Hendriks

 

 

 

krulandijvie
Krul- of friséeandijvie

Een andere naam voor krulandijvie is ook wel frisée-andijvie. Frisée-andijvie is een van de twee variëteiten van andijvie; de andere is de heelbladige andijvie, die wij kennen als gewone andijvie. Krul- of frisée-andijvie heeft een vrij open gele krop, omringd door groen, krullerig, ver ingesneden, decoratief blad. De krul-andijvie smaakt duidelijk bitterder dan de heelbladige andijvie. Je kan hem goed als salade eten, maar ook in een stamppot gebruiken.

Krulandijvie/friséeandijvie salade

½ krop krulandijvie

2 sneetjes witbrood

1 teentje knoflook

Scheutje olijfolie

1 el. Verse tijm

Zout

Peper

Voor de dressing: rode wijnazijn, grove mosterd, ahornsiroop, olijfolie, zout,peper

Het witbrood in kleine stukjes snijden en vermengen met de knoflook, olijfolie, en tijm. Dit kort roosteren in de oven, zodat het croutons worden. Een dressing maen en alles vermengen met de krulandijvie.

Tips: is de krop wat slap geworden, week de blaadjes dan een half uur in ijskoud water.

Krulandijvie/frisée andijvie salade
Tagged on:         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *