RECEPT 
PROVENÇAALSE TOMATEN MET AARDAPPELPUREE
Foto en tekst: Maria Bos
Nodig:2 a 3 halve tomaten p.p.
knoflook
peterselie
wat suiker
peper en zoutaardappels
olijfolie
peper en zout


Begin met de puree. Maak het zoals u gewend bent maar gebruik olijfolie in plaats van melk o.i.d. Maal er extra zwarte peper doorheen. (Is warm ook heel lekker als broodbeleg).Snijd de tomaten door midden en strooi een klein beetje suiker op de snijhelften. Bak ze eerst met de snijhelften naar beneden tot het vocht verdampt is. Pas op want het spettert eerst. De suiker maakt een dun caramellaagje op de tomaten. Keer ze om en bak de andere kant.
Ondertussen heeft u peterselie en knoflook fijngesneden. Strooi dat over de tomaathelften met peper en zout. Deksel op de pan en ca. 7 minuten sudderen op laag vuur.
De tomaten zien er dan anders uit dan op de foto, omdat ik die voor het pruttelen heb gefotografeerd.Recept van de tomaten uit: Miniculinaria Provence.Maria

Recept: Provençaalse tomaten met aardappelpuree

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *